همه ما دستگاه های تصفیه آب را در خانه محل کار و یا مکان های صنعتی دیده ایم. دستگاه هایی که با چند سری فیلتر می توانند آب مصرفی ما را با کیفیت بسیار خوبی تصفیه کنند. این دستگاه ها آب را با فشاری تنظیم شده از میان فیلتر های خود رد می کنند و هر فیلتر آن توانایی جلوگیری از ذرات خاصی را دارد. بسته به ابعاد ذره ها هر فیلتر توانایی جلوگیری از آنها را دارد. تا آنجا که حتی میکروب ها و ویروس ها هم نمی توانند از سد این سیستم های تصفیه آب عبور کنند.
در همین چند جمله اول درمی یابیم که در یک بیوراکتور غشایی چندان نیاز به استفاده از موارد شیمیایی برای گنایی آب نیست. و حتی فاضلاب را می توان به آب صنعتی و در برخی موارد آب کشاورزی تبدیل کرد. فناوری بیوراکتور غشایی آنچنان رو به پیشرفت است که حتی آلوده ترین آب های جهان را با آنها می توان تصفیه کرده به آب مشابه شرب بدل ساخت.
اما یک فرق مهم بین دستگاه تصفیه آب خانگی شما با بیوراکتور غشایی وجود دارد. اگر از این موضوع صرف نظر کنیم که بیوراکتور غشایی توانایی پالایش می و ویروسی فاضلاب را دارد، بیوراکتور غشایی می تواند خود را تمیز کند؛ حال آن که شما باید هر سال فیلتر های دستگاه خود را عوض کنید تا کیفیت آب شرب تان بالا و پایدار بماند.
بیوراکتور غشایی برای تمیز کردن خود از حد اقل ماده ضد عفونی کننده و یا دستگاه مکانیکی استفاده می کند. لایه های منسوج داخل بیوراکتور با حباب تمیز می شوند. آلودگی هر چه که باشد بعد از به دام افتادن در برابر یک لایه بیوراکتور غشایی هر روز هر ساعت متمرکزتر می شود و روی سطح هر یک از غشا های بیوراکتور را لجن می پوشاند. بیوراکتور غشایی برای جدا کردن این لجن ها از دستگاهی برای تولید حباب استفاده می کند. شاید جالب باشد باشد بدانید یکی از دقیق ترین بخش های این بیوراکتور، حباب ساز آن است و باید حباب ها با اندازه های بسیار دقیقی تولید شوند تا عملکرد دقیق دستگاه همزمان با تمیز کردنش اتفاق بیفتد. این شاهکار مهندسی حالا برای کدام صنایع از همه واجبتر است.
درباره این سایت